Ρέντσι: «Να μην επιτρέψουμε στον φόβο να επισκιάσει την ελευθερία»

Ρέντσι: «Να μην επιτρέψουμε στον φόβο να επισκιάσει την ελευθερία»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα και να μην επιτρέψουμε στον φόβο να επισκιάσει την ελευθερία», έγραψε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στο Διαδίκτυο, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μια προσεκτική, ισχυρή, ισορροπημένη προσέγγιση» και πως «υπάρχουν δύο κίνδυνοι: να υποτιμηθεί το φαινόμενο, αλλά και ο κίνδυνος της υστερίας».

Ο Ρέντσι κρίνει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη σοβαρά κάθε μήνυμα και ανησυχητική ένδειξη, αλλά να υπάρχει η επίγνωση, παράλληλα, ότι «θα χρειασθούν μήνες, ίσως και χρόνια, για να νικηθεί η ενέδρα του τρόμου».

Σε όσους ζητούν να κλείσει τα σύνορά της η Ευρώπη, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι «οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού ήταν Γάλλοι, ότι ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, ο οποίος μόλις δολοφονήθηκε από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν Βρετανός πολίτης και ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στην γαλλική πρωτεύουσα και στο Βέλγιο, όχι στην Μέση Ανατολή».

Ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε ακόμη ότι «ένα μέρος των εχθρών μας γεννήθηκε, μεγάλωσε και μορφώθηκε στην Ευρώπη» και για τον λόγο αυτό «χρειάζεται μια μακρόπνοη στρατηγική με επενδύσεις στα προάστια των πόλεων, στα σχολεία, στον αθλητισμό των νέων, στους χώρους που ευνοούν την ένταξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή