Υπήρχε και τρίτος τζιχαντιστής στο Σεν Ντενί

Υπήρχε και τρίτος τζιχαντιστής στο Σεν Ντενί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για τον πυρήνα των τρομοκρατών, που εξουδετερώθηκε από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας από τις διωκτικές αρχές.

Οπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, οι ιατροδικαστικές έρευνες επιβεβαίωσαν ότι και τρίτος τρομοκράτης σκοτώθηκε στην πολύωρη μάχη μεταξύ των αστυνομικών και των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο του Σεν Ντενί. Η ταυτότητα του νεκρού δεν είχε εξακριβωθεί μέχρι χθες το βράδυ.

Αντιθέτως, ταυτοποιήθηκε η γυναίκα καμικάζι, η οποία ανατινάχθηκε στη διάρκεια της πολιορκίας των τζιχαντιστών. Πρόκειται για τη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, το διαβατήριο της οποίας βρέθηκε ανάμεσα στα συντρίμμια του διαμερίσματος. Νωρίτερα, πηγές από τις γαλλικές διωκτικές αρχές είχαν αναφέρει ότι η εν λόγω καμικάζι ήταν εξαδέλφη του φερόμενου ως εγκέφαλου των πολύνεκρων, τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος ήταν και ο τρίτος νεκρός της επιδρομής στο Σεν Ντενί. Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ο θάνατος επτά εκ των τρομοκρατών της 13ης Νοεμβρίου, ενώ πιστεύεται ότι υπάρχει και όγδοος δράστης, ο οποίος ακόμη παραμένει ασύλληπτος.

Ενα άλλο σημαντικό εύρημα των διωκτικών αρχών ήταν ότι ο Αμπαούντ εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας σε σταθμό του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη οι τρομοκρατικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους», που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων. Ο 28χρονος Βέλγος εμφανίζεται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας στον σταθμό Κρουά ντε Σαβό, στο προάστιο Μοντρέιγ.

Αν και ο γρήγορος εντοπισμός και η εξόντωση του Αμπαούντ πιστώνεται ως επίτευγμα των γαλλικών διωκτικών αρχών, το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει στο Παρίσι, προερχόμενος από τη Συρία και έχοντας περάσει από σειρά ευρωπαϊκών κρατών, θέτει σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας σε ηπειρωτική κλίμακα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή