Γερμανία : Επανεξελέγη ο Χ.Ζεεχόφερ στην ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών

Γερμανία : Επανεξελέγη ο Χ.Ζεεχόφερ στην ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποσοστό 87,2% επανεξελέγη, χωρίς αντίπαλο, πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Ζεεχόφερ κατέγραψε σήμερα το χειρότερο αποτέλεσμα από την πρώτη του εκλογή το 2008, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το 2013 είχε λάβει 95,3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από τα γερμανικά ΜΜΕ, η μείωση του ποσοστού αποδίδεται από μέλη του προεδρείου του κόμματος, αφενός, στην δημόσια διαφωνία του, χθες, με την Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία ήταν προσκεκλημένη στο Συνέδριο και, αφετέρου, στην κριτική που άσκησε στον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ. Ο ίδιος ο κ. Ζεεχόφερ πάντως δήλωσε ικανοποιημένος με αποτέλεσμα και σημείωσε ότι το ποσοστό δείχνει ότι εκείνος και η CSU έχουν ακόμη μεγάλη στήριξη από τους πολίτες. «Στο στιλ και στην πολιτική μου δεν θα αλλάξει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Επανεξελέγησαν η Σιμόνε Πέτερ και ο Τζεμ Έζντεμιρ στην ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων

Επανεξελέγησαν στην προεδρία των Γερμανών Πρασίνων ο Τζεμ Έζντεμιρ και η Σιμόνε Πέτερ, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιείται στο Χάαλε της Σαξονίας – 'Ανχαλτ.

Η κυρία Πέτερ απέσπασε το 68% των ψήφων, ενώ πριν από δύο χρόνια είχε λάβει 75,9% και ο κ. Έζντεμιρ συγκέντρωσε 76,9%, έναντι ποσοστού 71,4% που είχε λάβει στην εκλογή του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή