Υπέρ του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Ντόναλντ Τραμπ

Υπέρ του βασανιστηρίου του εικονικού πνιγμού ο Ντόναλντ Τραμπ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), μιας ανακριτικής μεθόδου που αποτελεί βασανιστήριο τάχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Τράμπ δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα.

«Πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» είπε ο Τραμπ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, η δημοτικότητα Αμερικανού μεγιστάνα παραμένει στα ύψη, με δημοσκόπηση που διενήργησαν η Washington Post και το ABC να του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή