Αρχισαν οι επιχειρήσεις εναντίον του ISIS από το «Σαρλ ντε Γκωλ»

Αρχισαν οι επιχειρήσεις εναντίον του ISIS από το «Σαρλ ντε Γκωλ»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδιωκτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» και διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές σήμερα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ, για πρώτη φορά μετά την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Γαλλίας. «Βομβαρδίσαμε το Ραμάντι και τη Μοσούλη με στόχο να προσφέρουμε στήριξη στο πεδίο, στις τοπικές χερσαίες δυνάμεις που κερδίζουν έδαφος εναντίον των μαχητών του Ντάες» (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), δήλωσε ο στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ που βρίσκεται εν πλω. Αναφορικά με τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, όπου βρίσκονται διοικητικά κέντρα και στρατόπεδα εκπαίδευσης όπως επίσης και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που έχει καταλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, «είναι ζήτημα ωρών, ημερών» προσέθεσε ο στρατηγός ντε Βιλιέ.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπειτα από συζητήσεις που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Παρίσι, ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Θα εντείνουμε τα χτυπήματά μας επιλέγοντας στόχους που θα πλήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό τον στρατό τρομοκρατών», δήλωσε ο Ολάντ. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισε την απόφαση της Γαλλίας να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία ενώ οι δύο χώρες αποφάσισαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία στη «μάχη» κατά της τρομοκρατίας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή