Γαλλία: Επί ποδός 11.000 αστυνομικοί με την ευκαιρία της Διάσκεψης για το Κλίμα

Γαλλία: Επί ποδός 11.000 αστυνομικοί με την ευκαιρία της Διάσκεψης για το Κλίμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιήσει σχεδόν 11.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να φροντίσουν για την ασφάλεια της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21), που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Παρίσι, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα παραταχθούν στα σύνορα της χώρας για να διενεργούν ελέγχους και 2.800 ακόμη θα βρίσκονται στο Μπουργκέ, στο βόρειο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Συνολικά 147 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στις 30 Νοεμβρίου στην έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ.

«Στο πλαίσιο της πολύ αυξημένης απειλής, η επιτυχία της COP21 εξαρτάται και από την καλύτερη δυνατή ασφάλεια», τόνισε ο Καζνέβ. «Έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η Διάσκεψη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, συνολικά 120.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί «στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή στο Παρίσι μιας μεγάλης διαδήλωσης για το κλίμα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή. Μια άλλη πορεία, που θα διεξαγόταν στις 12 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά το τέλος της Διάσκεψης, επίσης ακυρώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή