Ν. Υόρκη: Αυξημένη επιφυλακή για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών

Ν. Υόρκη: Αυξημένη επιφυλακή για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που τρία εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην παραδοσιακή παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy's, που γίνεται κάθε χρόνο την Ημέρα των Ευχαριστιών, η αστυνομία της Νέας Υόρκης αυξάνει τις δυνάμεις της αστυνομίας που θα περιφρουρούν τους γύρω χώρους.

Στον ουρανό της Νέας Υόρκης, εκτός από τον «Μπομπ τον Σφουγγαράκι» και τους άλλους ήρωες παιδικών σειρών, θα πετούν ακόμα κινητές κάμερες και ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ στο έδαφος ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα «σκανάρουν» την περιοχή για ενδεχόμενη ύπαρξη εκρηκτικών. Παράλληλα, έφιπποι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης.

Ανδρες που εργάζονται στις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων θα αναλάβουν το έργο της συνεχούς παρακολούθησης, ενώ αστυνομικοί με ειδικούς ανιχνευτές εκρηκτικών θα βρίσκονται εξαπλωμένοι στη Νέα Υόρκη, την ώρα που συνάδελφοί τους με πολιτικά θα παριστάνουν τους «γλεντζέδες» έχοντας εντολή να επέμβουν άμεσα όπου κρίνουν ότι θα χρειαστεί.

Οι Αρχές της πόλης αναμένουν ρεκόρ επισκεπτών στη φετινή παρέλαση, με τον αστυνομικό επίτροπο William J. Bratton να λέει ότι το ρεκόρ θα αφορά και την αστυνομική παρουσία. Ο ίδιος συνέστησε στους πολίτες να μην ανησυχήσουν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και να κατεβούν στο κέντρο της πόλης για την παρέλαση, έχοντας ωστόσο λίγο παραπάνω την προσοχή τους, προκειμένου να βοηθήσουν υο έργο της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή