Πενήντα τρομοκράτες θα εκτελεστούν στη Σαουδική Αραβία

Πενήντα τρομοκράτες θα εκτελεστούν στη Σαουδική Αραβία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να εκτελέσει πάνω από 50 ανθρώπους καταδικασμένους για τρομοκρατία, όπως μεταδίδει ο εγχώριος Τύπος, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εν δυνάμει τζιχαντιστών.

Συνολικά πενήντα πέντε άνθρωποι πρόκειται να εκτελεστούν για «τρομοκρατικές πράξεις» που κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 100 πολίτες και σε 71 μέλη των δυναμεων ασφαλείας, αναφέρει η εφημερίδα Οκάζ, χωρίς όμως να κάνει γνωστό το πότε αναμένεται να εκτελεστούν.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Αλ- Ριάντ  μετέδωσε πως 52 άτομα επρόκειτο να εκτελεστούν σύντομα, αλλα απέσυρε αμέσως την είδηση χωρίς εξήγηση.

Η Σαουδική Αραβία έχει ήδη προχωρήσει στην εκτέλεση άνω των 150 ανθρώπων, κυρίως δια του δημοσίου αποκεφαλισμού, υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, ενώ η κυβέρνηση έχει καταδικάσει δεκάδες ανθρώπους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα.

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους είναι υπεύθυνοι για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων τον τελευταίο χρόνο με μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά με στόχο τα μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή