Ιταλία: Περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη λόγω φόβου για τρομοκρατία

Ιταλία: Περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη λόγω φόβου για τρομοκρατία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα τόνισε ότι ενδέχεται να περιορισθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας του λόγω των ευρύτερων συνεπειών των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι.

«Το όλο κλίμα, μετά τα φοβερά γεγονότα του Παρισιού είναι αρνητικό και είναι κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις επί της επανεκκίνησης της οικονομίας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός στην «Κορριέρε». Σύμφωνα με τον Πάντοαν, κατά συνέπεια «ο στόχος να αυξηθεί, φέτος, το ιταλικό ΑΕΠ κατά 0,9%, δεν πρέπει να θεωρηθεί κάτι το αυτονόητο και απόλυτα βέβαιο». Ο στενός συνεργάτης του Ματτέο Ρέντσι θέλησε να προσθέσει ότι «δεν μιλάμε, άλλωστε, για έναν στόχο, αλλά για πρόβλεψη» και ότι «πρόκειται να επηρεασθεί και από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης άλλων οικονομιών, η οποία άρχισε αρκετά πριν απ' τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT