Νεκρή έπεσε γυναίκα – μέλος του ΡΚΚ στην Κωνσταντινούπολη

Νεκρή έπεσε γυναίκα – μέλος του ΡΚΚ στην Κωνσταντινούπολη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Νεκρή σε επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη ενάντια σε υπόπτους για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων αυτοκτονίας φέρεται να έπεσε μια γυναίκα-μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), όπως ανέφερε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν. Η αστυνομία προχώρησε επίσης στη σύλληψη άλλων 13 ατόμων.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας εισέβαλε χθες σε οίκημα της συνοικίας Σαντζάκτεπε στην Κωνσταντινούπολη, αφότου έλαβε πληροφορίες για την άφιξη μαχητών του ΡΚΚ στην πόλη. Σύμφωνα με την πηγή της τουρκικής αστυνομίας, η παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη συνδεόταν με την οργάνωση ενός σχεδίου διενέργειας επιθέσεων αυτοκτονίας. Κατά την επιδρομή, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με συνέπεια η γυναίκα να σκοτωθεί, ενώ άλλα τρία μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης. Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε, εξάλλου, δέκα μέλη του Ριζοσπαστικού Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος (MLKP) σε ξεχωριστή επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο κόμμα ιδρύθηκε το 1994 και είναι παρακλάδι του τουρκικού Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος με ένοπλη δράση. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το ΡΚΚ, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας από τα τέλη Ιουλίου, δίνοντας τέλος σε μια περίοδο ανακωχής μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων μαχητών, και καθιστώντας μακρινή την ελπίδα για πλήρη παύση των βιαιοπραγιών, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους από το 1984.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή