Ενα κουταβάκι στη θέση της Ντιζέλ δώρισε η Μόσχα στο Παρίσι

Ενα κουταβάκι στη θέση της Ντιζέλ δώρισε η Μόσχα στο Παρίσι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όνομα εμπνευσμένο από έναν μυθικό Ρώσο πολεμιστή, ο Ντομπρίνια, είναι το μικρό κουτάβι το οποίο δώρισε η Μόσχα στο Παρίσι, ως αντικαταστάτη της Ντιζέλ, του σκύλου της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την σύλληψη των δραστών της επίθεσης της 13ης Νοεμβρίου στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Πρόκειται για μια εγκάρδια χειρονομία. Το κουτάβι που μας δωρίζετε σήμερα θα αντικαταστήσει την Ντιζέλ και αποδεικνύει την φιλία μας. Στο Παρίσι περιμένουν αυτόν το σκύλο», ανέφερε στην τελετή που διοργανώθηκε ο Γάλλος πρέσβης στην Μόσχα.

Ο θάνατος της Ντιζέλ, ενός βελγικού Μαλινουά, στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση του Παρισιού, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση στον απόηχο των επιθέσεων, με πολλούς χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν το hashtag #JeSuisChien (είμαι σκύλος).

Ο Ντομπρίνια πάντως, από την πλευρά του, δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται την επισημότητα της περίστασης, ούτε να έχει τρακ από την παρουσία των καμερών, παίζοντας αμέριμνα με το λουράκι του, κατά τη διάρκεια της τελετής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή