ΗΠΑ: Η Φάτνη με τα Ζόμπι αναστατώνει το Οχάιο

ΗΠΑ: Η Φάτνη με τα Ζόμπι αναστατώνει το Οχάιο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα ζευγάρι από το Σινσινάτι του Οχάιο κατασκεύασε μία χριστουγεννιάτικη φάτνη με ζόμπι, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών αλλά και θρησκευτικών ομάδων. Ο Τζέισεν και η Αμάντα Ντίξον έφτιαξαν την φάτνη στην αυλή μπροστά στο σπίτι τους και κατέγραψαν την κατασκευή στην σελίδα τους στο Facebook. 

Το μόνο που λείπει από την φάτνη τους είναι τα ζόμπι-πρόβατα. Ολοι οι άλλοι πρωταγωνιστές – η Παναγία, ο Ιωσήφ, οι τρεις Μάγοι και ο μικρός Ιησούς – είναι περίτεχνα ζόμπι, ενώ η μουσική υπόκρουση της σκηνής είναι ένα "στοιχειωμένο" remix της "Αγιας Νυχτας". Μετά την δύση του ήλιου η φάτνη φωτίζεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το 2014 η φάτνη με τα ζόμπι φτιάχτηκε σαν διαφημιστικό κόλπο για να προσελκύσει επισκέπτες στο τοπικό στοιχειωμένο σπίτι, το οποίο διευθύνει ο Ντίξον. Κι όπως δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, αποφάσισε να επαναλάβει και φέτος το εγχείρημα επειδή αποδείχθηκε πολύ δημοφιλές στους κατοίκους της περιοχής.

Οπως ήταν φυσικό, η φάτνη δεν αρέσει σε όλους. Οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για την κατασκευή της και το ζευγάρι απειλείται με πρόστιμο 500 δολαρίων. Παράλληλα, διάφορες θρησκευτικές ομάδες χαρακτήρισαν "βλάσφημη" την φάτνη, αλλά οι Ντίξον δεν πτοούνται. Δηλώνουν "κάθε άλλο παρά άθεοι" και ζητούν από τον κόσμο να κάνει δωρεές για την βελτίωση της κατασκευής και την πληρωμή προστίμων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή