Εφοδος της αυστραλιανής αστυνομίας στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του bitcoin

Εφοδος της αυστραλιανής αστυνομίας στο σπίτι του φερόμενου ως δημιουργού του bitcoin

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφοδο στο σπίτι ενός επιχειρηματία, «ειδικού στα κομπιούτερ», έκανε η Αστυνομία της Αυστραλίας, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε τα φορολογικά στοιχεία του Γκρεγκ Στίβεν Ράιτ, όμως η Εφορία της χώρας που ουσιαστικά παρήγγειλε τον έλεγχο από τις Αρχές, δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το θέμα, αρνούμενη να το σχολιάσει.

Η επιδρομή στο  προάστιο του Gordon στη βόρεια ακτή του Σίδνεϊ, έγινε λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των Wired και  Gizmodo, σύμφωνα με τα οποία πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto – ο φερόμενος ως δημιουργός του bitcoin – βρίσκεται ο Ράιτ.

Η ταυτότητα του Nakamoto αποτελεί μυστήριο από το 2009, όταν και κυκλοφόρησε ο ηλεκτρονικός κώδικας του νομίσματος, με τα σενάρια για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό να δίνουν και να παίρνουν. Η συνεχώς αυξανόμενη αξία του Bitcoin έχει οδηγήσει στην φρενήρη αναζήτηση του δημιουργού ή των δημιουργών του.

Το Wired, ήταν το πρώτο περιοδικό που ασχολήθηκε με την αποκάλυψη της ταυτότητας του κ. Ράιτ ως πιθανού εφευρέτη του bitcoin παραθέτοντας έγγραφα που διέρρευσαν και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το περιοδικό αναγνώρισε ότι το σύνολο των τεκμηρίων θα μπορούσε να είναι μια φάρσα, αλλά στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι «αν Ράιτ προσπαθεί να επινοήσει σύνδεση του Nakamoto, η φάρσα του είναι το ίδιο φιλόδοξη όσο και το Bitcoin».

Από την πλευρά της, η έκθεση του Gizmodo, ανέφερε ότι ο κ Ράιτ και ο Ντέιβ Κλέιμαν, ένας Αμερικανός ο οποίος πέθανε το 2013, «είχαν εμπλακεί στην ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή