Κερδίζει έδαφος η φιλοζωία στην Κίνα

Κερδίζει έδαφος η φιλοζωία στην Κίνα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξόργισαν την κινεζική κοινή γνώμη οι φωτογραφίες σκύλων με ανοιχτά τραύματα οι οποίοι, αφού είχαν χρησιμοποιηθεί σε ιατρικά πειράματα, είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, με δεμένα στόματα πάνω στη στέγη της Ιατρικής Σχολής στην πόλη Ξιάν. Σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Ξιάν ανέφερε ότι θα διενεργηθεί διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί πώς χειρίστηκε τους σκύλους το προσωπικό και δεσμεύθηκε να σταματήσει προσωρινώς τα πειράματα σε ζώα.

Η φιλοζωία και πολύ περισσότερο η κατοχή κατοικιδίων εθεωρείτο παρακμιακή αστική συνήθεια από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Σήμερα, όμως, η κινεζική μεσαία τάξη φαίνεται να στρέφεται ξανά προς τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Η ιδιοκτησία κατοικιδίων κερδίζει έδαφος και η καλύτερη παιδεία έχει ενισχύσει τη φιλοζωία αλλά και τον σεβασμό για τα δικαιώματα των ζώων, εξηγεί η Καρίνα Ο’ Κάρολ, μέλος του φιλοζωικού σωματείου του Χονγκ Κονγκ «Animals Asia», επισημαίνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια διαπιστώνεται σαφής αλλαγή. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες μιας έρευνας, που διενήργησε το σωματείο, πιστεύουν ότι η θανάτωση γάτων και σκύλων για το κρέας τους πρέπει να ποινικοποιηθεί και στην Κίνα.

Το κρέας του σκύλου είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα σε κάποια σημεία της Κίνας, που ωστόσο σήμερα προκαλεί έντονες αντιδράσεις, όπως συνέβη το καλοκαίρι στη Γιουλούν, την πόλη όπου πραγματοποιείται φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή