Αναστασιάδης: Θα διεξαχθούν κανονικά οι βουλευτικές τον Μάιο

Αναστασιάδης: Θα διεξαχθούν κανονικά οι βουλευτικές τον Μάιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης κλείνει μια και καλή τα σενάρια που θέλουν αναβολή των βουλευτικών εκλογών του Μάη ξεκαθαρίζοντας στην «Κ» πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά. Κλείνει παράλληλα τα στόματα σε όσους έκαναν λόγο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Μάρτη υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να συμφωνηθούν ακόμη.

«Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση» αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης χωρίς να αποκλείει ωστόσο και την επίτευξη λύσης και μέχρι το καλοκαίρι. «Το κυπριακό μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευθεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δεν θα αφήνουν νικητές και ηττημένους» επισημαίνει.

Το «δοτό» σχέδιο Ανάν

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι σε ο,τι αφορά το Σχέδιο Ανάν χαρακτηρίζοντάς το ένα δοτό σχέδιο που κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού. «Πρέπει να ομολογήσω ότι το σχέδιο Ανάν δεν υπήρξε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν ένα δοτό σχέδιο και κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού. Είχα δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εκλογή Ακιντζί δεν αρκεί

Σε ο,τι αφορά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί επισημαίνει πως έδωσε μία δυναμική καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης μιας λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή