Ο Ερντογάν αναθερμαίνει τις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

Ο Ερντογάν αναθερμαίνει τις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ σήμανε η δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν που είπε ότι ολόκληρη η περιοχή θα είχε πολλά οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη.

Οι σχέσεις των δύο πρώην συμμαχικών χωρών (Τουρκίας και Ισραήλ) κατέρρευσαν το 2010 έπειτα από μια ισραηλινή επιδρομή σε στολίσκο που βρισκόταν στο θαλάσσιο κομμάτι της Γάζας όπου σκότωσαν εννέα Τούρκους πολίτες.

Η Τουρκία έκτοτε είχε καταστεί ο μεγαλύτερος επικριτής των ισραηλινών δράσεων στη Γάζα, και οι προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ των δύο έχουν αποτύχει επανειλημμένα.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης επιστροφής από το Τουρκμενιστάν είπε ότι «η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ» θα πρέπει να θεωρείται δυνατή μόνο εάν οι πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία αποζημίωσης για τα θύματα της επιδρομής και αν το Ισραήλ άρει τον αποκλεισμό εναντίον των Παλαιστινίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή