Τα παιδιά φοβούνται τον Ντ. Τραμπ

Τα παιδιά φοβούνται τον Ντ. Τραμπ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οκτάχρονη Σοφία Γιασίνι μάζεψε τις κούκλες της, και πήρε οδοντόβουρτσα και μπότες για το μακρύ ταξίδι με τη βάρκα που φαντάστηκε ότι περιμένει την οικογένειά της. Οταν η μητέρα της έφθασε στο σπίτι, η μικρή έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της. Το κορίτσι είχε μόλις ακούσει στην τηλεόραση τον Ντόναλντ Τραμπ να ζητάει την εκδίωξη όλων των μουσουλμάνων από το αμερικανικό έδαφος.

«Θέλω να καταλάβει ο κόσμος την επίδραση που έχουν τα λόγια αυτά στα παιδιά», είπε η Μελίσα Γιασίνι. «Συχνά ξεχνάμε, πολεμάμε μεταξύ μας με λόγια, είμαστε ενήλικες. Το αντέχουμε. Τα παιδιά όμως υποφέρουν. Πηγαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο και φοβούνται να πουν ότι είναι μουσουλμάνοι. Αυτό πρέπει να σταματήσει». Κανείς δεν χρησιμοποιεί τη στρατηγική της πρόκλησης για ίδιον όφελος πιο αποτελεσματικά από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Τραμπ επρόκειτο χθες να αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους 14 υποψηφίους στο τελευταίο ρεπουμπλικανικό ντιμπέιτ της χρονιάς, μόλις επτά εβδομάδες πριν από τις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα. Δεύτερος επικρατέστερος υποψήφιος έχει αναδειχθεί ο γερουσιαστής από το Τέξας Τεντ Κρουζ, φορέας εξίσου αντιδραστικών ιδεών με τον Τραμπ, αλλά λιγότερο εκρηκτικός ως προσωπικότητα. Σε ένα σημάδι ότι ο Τραμπ αισθάνεται την απειλή του Κρουζ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των κατασκευών στράφηκε για πρώτη φορά εναντίον του νεαρού Τεξανού γερουσιαστή, κατηγορώντας τον ως άπειρο. Κανείς από τους δύο δεν είναι αποδεκτός από το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο και από τους πιο μορφωμένους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ οι ακραίες θέσεις τους θεωρούνται καταδίκη για το κόμμα στις προεδρικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό οι παρατηρητές ανέμεναν ότι από το ντιμπέιτ θα μπορούσε να αναδειχθεί κάποιος υποψήφιος πιο κοντά στο πολιτικό κέντρο, «ο άγνωστος τρίτος υποψήφιος». Μετά την απογοητευτική πορεία του Τζεμπ Μπους για τον ρόλο αυτό, τα βλέμματα στρέφονται στον γερουσιαστή από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή