Επιστολή με σφαίρες σε υπουργό της Ιταλίας

Επιστολή με σφαίρες σε υπουργό της Ιταλίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Απειλή που μοιάζει με αυτές που συνηθίζει η μαφία, αλλά με την υπογραφή του ISIS δέχθηκε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο. Η απειλή έφθασε στο υπουργικό γραφείο με τη μορφή επιστολής στα αραβικά, στον φάκελο της οποίας περιέχονταν σφαίρες από Καλάσνικοφ. Η ταχυδρομική αποστολή σφαιρών είναι προσφιλής τακτική της μαφίας, αλλά αυτή τη φορά η απειλή είχε διαφορετική υπογραφή. Την υπογραφή ISIS. «Θα μπούμε στη Ρώμη και θα σου κόψουμε το κεφάλι», ανέφερε η επιστολή προς τον Ορλάντο, που ανήκει στο κεντροαριστερό δημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ρέντσι.

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν η επιστολή όντως συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία. Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ούτε ο υπουργός ούτε το υπουργείο είχαν έως τώρα δεχθεί τέτοιου είδους απειλές.

Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι έχουν οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα επιφυλακής, αλλά και σε χρήση του ονόματος του ISIS από πάσης φύσεως ανθρώπους που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή. Τη Δευτέρα, Γάλλος εκπαιδευτικός προξένησε σοκ δηλώνοντας ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα που φώναζε «ISIS», μόνο και μόνο για να παραδεχθεί, λίγες ώρες αργότερα, ότι επινόησε ο ίδιος την ιστορία. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ιταλική Δικαιοσύνη προχώρησε στην απέλαση δεκάδων υπόπτων που φέρονται να ανήκαν σε ισλαμιστικές οργανώσεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις, πλαστά διαβατήρια διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή