Οργή κατά της Λεπέν από την οικογένεια του Τζέιμς Φόουλι

Οργή κατά της Λεπέν από την οικογένεια του Τζέιμς Φόουλι

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την οργή της εξέφρασε χθες η μητέρα του Αμερικανού ομήρου του «Ισλαμικού Κράτους», Τζέιμς Φόουλι, ο οποίος αποκεφαλίσθηκε από τους τζιχαντιστές, για την απόφαση της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, να δημοσιεύσει φωτογραφία του αποκεφαλισμού του γιου της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαρίν Λεπέν, που δημοσίευσε τη φωτογραφία του αποκεφαλισμού, καθώς και δύο ακόμη εικόνες φρικτών εκτελέσεων από μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», στο λογαριασμό της στο Twitter, προχώρησε στην κίνηση αυτή για να αντιδράσει σε δηλώσεις Γάλλου συγγραφέα που έγραψε για σημαντικές ομοιότητες μεταξύ του «Ισλαμικού Κράτους» και του Εθνικού Μετώπου. «Αυτό είναι το "Ισλαμικό Κράτος"», ανέφερε η Μαρίν Λεπέν στο μήνυμά της, που συνοδευόταν από τις φρικτές φωτογραφίες.

Μεταξύ των φωτογραφιών αυτών βρισκόταν και μία ενός ξαπλωμένου άνδρα με πορτοκαλί φόρμα, το κεφάλι του οποίου είχε αποκοπεί και είχε τοποθετηθεί πάνω στο στήθος του. Ο άνδρας αυτός ήταν ο Αμερικανός όμηρος Τζέιμς Φόουλι.

«Νιώθουμε θιγμένοι για τη δημοσίευση αυτής της αποτρόπαιας φωτογραφίας του γιου μας και της δολοφονίας του», ανέφερε η μητέρα του Φόουλι, Νταϊάν, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

«Η ανάρτησή της στο Twitter συνεχίζει την προώθηση της προπαγάνδας των ισλαμιστών και εξυπηρετεί τους σκοπούς τους, που είναι η στρατολόγηση άλλων, έτοιμων να αποδειχθούν εξίσου βίαιοι. Δεν θέλω αυτό να συνεχισθεί», κατέληξε η μητέρα του δολοφονηθέντος ομήρου.

Σε ξεχωριστή δήλωσή τους, και οι δύο γονείς του Φόουλι είπαν: «Νιώθουμε βαθύτατη ενόχληση για τη χρήση του θανάτου του Τζέιμς από την κ. Λεπέν, στην προσπάθειά της να ωφεληθεί πολιτικά. Ελπίζουμε ότι η εικόνα του γιου μας, καθώς και οι άλλες δύο φρικτές εικόνες, θα αποσυρθούν αμέσως από τον λογαριασμό της Μαρίν Λεπέν».

Αποσύρθηκε μόνον η μία

Η φωτογραφία του αποκεφαλισμένου Φόουλι αποσύρθηκε όντως χθες το πρωί, αν και οι δύο άλλες –αυτή του Σύρου πιλότου αεροσκάφους που πυρπολήθηκε ζωντανός και εκείνη ενός άρματος μάχης που πατάει ζωντανό άνθρωπο με πορτοκαλί φόρμα– παρέμειναν στον προσωπικό λογαριασμό της Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε χθες ότι δεν γνώριζε ότι η μία από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησε ήταν του Φόουλι, προσθέτοντας ότι προχώρησε στην αφαίρεσή της μόλις ενημερώθηκε για την αντίδραση της οικογένειάς του.

Η δημοσίευση στο Twitter της Μαρίν Λεπέν υπήρξε έμμεση απάντηση σε σχόλια του πανεπιστημιακού και ειδικού του Ισλάμ, Ζιλ Κεπέλ, ο οποίος δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα βιβλίο με τίτλο «Τρόμος στη Γαλλία», με θέμα τους γεννημένους στη Γαλλία μαχητές της τζιχάντ.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Κεπέλ ανέφερε ότι, αν και το «Ισλαμικό Κράτος» και το Εθνικό Μέτωπο είναι πολύ διαφορετικά, μοιράζονται την «πολιτική του αποκλεισμού», το αίσθημα απομόνωσης δηλαδή από τις κυρίαρχες ελίτ, καταφεύγοντας στη δαιμονοποίηση μειονοτήτων –στην περίπτωση του Εθνικού Μετώπου– ή άλλων θρησκειών, όπως κάνει το «Ισλαμικό Κράτος».

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία της Ναντέρ εις βάρος της κ. Λεπέν για δημοσίευση «βίαιων εικόνων» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή