Εορταστικό… μενού στο μπάσκετ

Εορταστικό… μενού στο μπάσκετ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα χριστουγεννιάτικα κάλαντα θα… τραγουδήσουν, σήμερα και αύριο, οι 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας μπάσκετ, στα εφτά παιχνίδια που θα διεξαχθούν για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζεται στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αρη. Στη σημερινή πρώτη «δόση» της εμβόλιμης αγωνιστικής, ξεχωρίζει το πελοποννησιακό ντέρμπι Αρκαδικού – Κόροιβου (17.00), ενώ στη Ρόδο (16.15) ο Κολοσσός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ που θα καθοδηγηθεί για πρώτη φορά από τον νέο τεχνικό της, Γιούρι Ζντοβτς. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα παίξει με την ουραγό Καβάλα, στο ΟΑΚΑ (19.00) και ουσιαστικά το παιχνίδι θα αποτελέσει «πρόβα» για τον ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου, την ερχόμενη Κυριακή, με τον Αρη, ξανά στην έδρα των «πρασίνων». Τον πρώτο λόγο για τη νίκη έχουν οι γηπεδούχοι, ΠΑΟΚ και Απόλλωνας στις αναμετρήσεις τους (κοινή ώρα έναρξης στις 17.00) με τα Τρίκαλα και το Λαύριο, αντίστοιχα. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά προετοιμάζεται και για τον ημιτελικό Κυπέλλου, με αντίπαλο τον αήττητο και πρωτοπόρο της Α2 κατηγορίας, Φάρο Κερατσινίου (28/12).

Παραμονή Χριστουγέννων, στο ΣΕΦ (17.00), ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «περιθωριοποιήσει» τη δεδομένη κούραση βασικών παικτών του και με την πιθανή επαναχρησιμοποίηση των Σπανούλη και Λοτζέσκι να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και με ενέργεια, απέναντι στον αξιόμαχο Αρη που είναι αποφασισμένος να σταματήσει την αρνητική παράδοση που έχει με τους «ερυθρόλευκους», αφού έχει νικήσει για τελευταία φορά, πριν από 8 χρόνια (3ος ημιτελικός της περιόδου 2006-07). Στο Ρέθυμνο (16.00), η ομώνυμη ομάδα θα παίξει με την Κηφισιά.

• Σoκ στο ρωσικό μπάσκετ έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε με σφυρί, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν από αγνώστους που του προκάλεσαν κατάγματα στο σαγόνι και στο ζυγωματικό. Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ που διαχειρίζεται την επένδυση των 40 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, ετησίως, δέχτηκε την επίθεση, όταν εξερχόμενος από ένα κατάστημα κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του. Δύο άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον χτυπούν ακόμη και με ένα σφυρί που κρατούσε ο ένας δράστης. Ο Βατούτιν βρίσκεται σε νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σταθερή, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΤΣΣΚΑ απέστειλε θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Βατούτιν σε όσους ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας του.

• Ο πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκας και αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, δώρισε τη φανέλα που φόρεσε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ύστερα από προτροπή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ώστε να τεθεί σε δημοπρασία για την οικονομική ενίσχυση του Νίκου Κυζερίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή