AFP: Πρόσωπο της χρονιάς η Μέρκελ – στη λίστα Τσίπρας και Βαρουφάκης

AFP: Πρόσωπο της χρονιάς η Μέρκελ – στη λίστα Τσίπρας και Βαρουφάκης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το αμερικανικό περιοδικό Time και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανέδειξε την Αγκελα Μέρκελ ως πρόσωπο του 2015, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στη σχετική λίστα και τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επελέγη, σύμφωνα με το AFP, λόγω των χειρισμών στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και ελληνική κρίση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκονται στην όγδοη θέση αφού, όπως τονίζεται, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

Στη δεύτερη βρέθηκε Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, πρώτος το 2014, ενώ τρίτος κατετάγη ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι κάτοικοι του Παρισιού, οι οποίοι δεν νικήθηκαν από τον φόβο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Charlie Hebdo αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.

Στην πέμπτη θέση της λίστας του AFP βρίσκεται ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, στην έκτη η Αούνγκ Σαν Σου της Μιανμάρ στην έβδομη ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και δυνητικά διεκδικητής της προεδρίας των ΗΠΑ,Ντόναλντ Τράμπ.

Στην ένατη θέση το AFP τοποθετεί τον Σεπ Μπλάτερ, έκπτωτο πρόεδρο της FIFΑ, ενώ την τελευταία θέση μοιράζονται  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ιρανός ομόλογός του, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή