Βέλγιο: Συλλήψεις δύο υπόπτων για σχεδιαζόμενη επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Βέλγιο: Συλλήψεις δύο υπόπτων για σχεδιαζόμενη επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Βέλγιο την Κυριακή και την Δευτέρα, ως ύποπτοι σχεδιασμού επίθεσης στις Βρυξέλλες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, η Αστυνομία βρήκε στρατιωτικά ρούχα και υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, όχι όμως όπλα ή εκρηκτικά.

"Η έρευνά μας αποκάλυψε σοβαρή απειλή για μία επίθεση σε συμβολικά σημεία των Βρυξελλών, κατά την διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς", αναφέρεται σε ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

Εξι άτομα προσήχθησαν μετά από έρευνες στις Βρυξέλλες, ένα γειτονικό προάστιο και την Λιέγη. Τέσσερεις εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι.

Το Βέλγιο βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους 130 άτομα. Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Παρίσι, ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ και ο Μπιλάλ Χαντφί, ζούσαν στο Βέλγιο.

Η Αστυνομία της χώρας έχει συλλάβει συνολικά εννέα άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλλήψεις της Κυριακής και της Δευτέρας δεν συνδέονται με αυτή την έρευνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή