Εκκένωση του αεροδρομίου Σίπολ στο Αμστερνταμ έπειτα από φάρσα για βόμβα

Εκκένωση του αεροδρομίου Σίπολ στο Αμστερνταμ έπειτα από φάρσα για βόμβα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη της Ολλανδίας θα βρεθεί ένας βρετανός που θέλησε να κάνει φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Μία από τις τρεις αίθουσες αναχωρήσεων του αεροδρομίου εκκενώθηκε για περίπου 30 λεπτά μετά το επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε γύρω στις 8 π.μ. (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας).

Η ιδέα του αποδείχτηκε τουλάχιστον φρικτή για τον ίδιο αφού η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί τον συνέλαβαν υπό την απειλή όπλου, αφού φώναξε αρκετές φορές ότι είχε μια βόμβα.

Ο άνδρας, 29 ετών, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας, δεν είχε στην πραγματικότητα βόμβα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ολλανδικής συνοριακής αστυνομίας Έρικ Φερμόιλεν. Πρόσθεσε πως ο άνδρας ανακρίνεται για να διαπιστωθούν τα κίνητρά του.

Η διατύπωση ψευδούς απειλής για βόμβα αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Ολλανδία και ο άνδρας θα αντιμετωπίσει κατηγορίες αφού παραπεμφθεί σε εισαγγελέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή