ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απέδωσαν καρπούς τα αυστηρά μέτρα των υπηρεσιών ασφαλείας

gallia-apedosan-karpoys-ta-aystira-metra-ton-ypiresion-asfaleias-2116704

Οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας συνέλαβαν 622 ανθρώπους κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς – αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο χρόνο σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Πρωτοχρονιά ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ.

Τουλάχιστον 368 εξ αυτών προφυλακίστηκαν, όπως τόνισε ο Καζνέβ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου.

«Οι συγκεκριμένοι αριθμοί δείχνουν την μεγάλη αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες ασφαλείας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία διαρκεί έως το Φεβρουάριο και οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε 2.235 σπίτια, συλλαμβάνοντας 232 ανθρώπους, ανακαλύπτοντας 334 όπλα, είχε ανακοινώσει ο Καζνέβ στις 2 Δεκεμβρίου.