Προκλητικό και ακραίο σποτ του Τραμπ

Προκλητικό και ακραίο σποτ του Τραμπ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εμπρηστικό προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του Ντόναλντ Τραμπ μεταδόθηκε χθες από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, με τον μέχρι στιγμής επικεφαλής της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος και το μεταναστευτικό κύμα, ως επιχειρήματα για την εκλογή του.

Το σποτ ξεκινά με εικόνα του προέδρου Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, προτού η οθόνη γεμίσει με αμερικανικό πολεμικό πλοίο, που εκτοξεύει πύραυλο, αλλά και το ζευγάρι των ισλαμιστών δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.

Η σπηλαιώδης φωνή του αφηγητή του σποτ λέει: «Αυτοί είναι οι λόγοι, που ο Τραμπ ζητεί τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, έως ότου καταλάβουμε τι συμβαίνει. Ο Τραμπ θα κόψει το κεφάλι του Ισλαμικού Κράτους με συνοπτικές διαδικασίες και θα δεσμεύσει το πετρέλαιό τους. Θα δώσει τέλος στη λαθρομετανάστευση, χτίζοντας τείχος στα νότια σύνορά μας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Μεξικό».

Το σποτ κλείνει με στιγμιότυπο από προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, στην οποία ο υποψήφιος κραυγάζει: «Θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά!»

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στην εφημερίδα «Washington Post», ο Τραμπ αποκάλυψε ότι διαθέτει έξι με οκτώ σποτ στο στάδιο της παραγωγής, ελπίζοντας να μεταφέρει το μήνυμά του στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ότι «η χώρα έχει καταστεί χωματερή».

«Ο κόσμος γελά μαζί μας, με την ανοησία μας. Αυτό πρέπει να πάρει τέλος. Πρέπει να ξυπνήσουμε γρήγορα ή δεν θα έχουμε χώρα για πολύ ακόμη» είπε ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος στην εφημερίδα.

Το πρώτο σποτ του Τραμπ, με τίτλο «Μεγάλοι Ξανά», δείχνει ότι ο υποψήφιος σκοπεύει να ακολουθήσει την τακτική των εμπρηστικών και εντυπωσιακών δηλώσεων, που μοιάζουν να του έχουν εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη, παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας και υπογραμμίζοντας τους κινδύνους, που απειλούν την εθνική ασφάλεια. «Μετανάστευση και εθνική ασφάλεια είναι αλληλένδετες έννοιες», είπε στη συνέντευξή του ο Τραμπ.

Την άρνησή του να υποβαθμίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης εξέφρασε την Κυριακή με κατηγορηματικό τρόπο ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή για τη δήλωση του Τραμπ ότι τα σεξουαλικά ατοπήματα του Μπιλ Κλίντον αποτελούν θεμιτό θέμα αντιπαράθεσης στην προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Σάντερς απήντησε: «Εκτιμώ ότι έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε από τη σεξουαλική ζωή του Μπιλ Κλίντον. Πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έπρεπε να ανησυχεί για το γεγονός ότι πολλά από όσα λέει είναι εντελώς εσφαλμένα, όπως η πρόθεσή του να προσφέρει φοροαπαλλαγές σε δισεκατομμυριούχους και η πεποίθησή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα τέχνασμα».

Ομιλίες Μπιλ Κλίντον

Την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση, για λογαριασμό της συζύγου του, επρόκειτο να πραγματοποιήσει χθες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Στις δύο ομιλίες του, που ήταν προγραμματισμένες για χθες στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, ο Μπιλ Κλίντον επρόκειτο να μεταβεί αρχικά στην πόλη Νάσουα και αργότερα στο Εξετερ.

Το Νιου Χάμσαϊρ έχει εξέχουσα σημασία για την προεκλογική εκστρατεία, καθώς εκεί θα διεξαχθούν οι πρώτες προκριματικές εκλογές στις 9 Φεβρουαρίου. Την 1η Φεβρουαρίου, οι ψηφοφόροι της Αϊόβας πρόκειται να επιλέξουν την «προεδρική τους προτίμηση» με το ιδιότυπο σύστημα της κομματικής ψήφου (caucus).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή