Κοντσέρτο για σκύλους στη Νέα Υόρκη

Κοντσέρτο για σκύλους στη Νέα Υόρκη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από οκτώ χρόνια, η Λόρι Αντερσον μιλούσε στον διεθνούς φήμης τσελίστα Γιο Γιο Μα ομολογώντας του ότι φανταζόταν πως έδινε συναυλία και ότι το κοινό ήταν σκυλιά. «Αστειεύεσαι», της απάντησε εκείνος. «Την ίδια φαντασίωση έχω και εγώ». Κι όπως φαίνεται, η Λόρι Αντερσον, η καλλιτέχνις που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη δουλειά της, πραγματοποίησε το όνειρό της. Μαζί με φίλους της, πριν από δύο χρόνια, έδωσε ένα κονσέρτο ενώπιον εκατοντάδων σκύλων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Οπερα του Σίδνεϊ, ενώ η μουσική εκπεμπόταν από τα μεγάφωνα σε χαμηλές συχνότητες ώστε να είναι ευχάριστη στα τετράποδα. Στο τέλος το κοινό γάβγισε τους καλλιτέχνες με την ψυχή του. «Ηταν ο πιο όμορφος ήχος. Γαβγίζαν για πέντε λεπτά. Ηταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου», επισημαίνει η Αντερσον.

Τώρα, το ίδιο καταπληκτικό καλλιτεχνικό γεγονός πρόκειται να επαναληφθεί και στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, όπου σκύλοι –και τα αφεντικά τους– θα απολαύσουν τη μουσική της Λόρι Αντερσον. Τα αφεντικά, βέβαια, για να ακούσουν τις χαμηλές συχνότητες θα πρέπει να φορέσουν ειδικά ασύρματα ακουστικά. Ευκαιρία για την τετράποδη συναυλία είναι το «Midnight Moment» του Ιανουαρίου, όταν όλες οι φωτεινές πινακίδες της Τάιμς Σκουέρ θα μεταβληθούν σε ψηφιακή γκαλερί τέχνης και θα φιλοξενήσουν, για τρία μόλις λεπτά, έργα τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθεί ένα τρίλεπτο κομμάτι του ντοκιμαντέρ της Αντερσον, που τιτλοφορείται «Η καρδιά του σκύλου», και είναι μια οπτική ποιοτική συλλογή. Η ταινία, μάλιστα, είναι υποψήφια για Οσκαρ και πραγματεύεται πληθώρα θεμάτων, όπως η θνητότητα, ο έρωτας, η τέχνη, ακόμα και οι παρακολουθήσεις ατόμων μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη καλλιτεχνική προβολή στην Τάιμς Σκουέρ αλλά και συναυλία, για ανθρώπους αυτή τη φορά, πραγματοποίησε το 2012 η Γιόκο Ονο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή