Ιταλία: Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από τράπεζα

Ιταλία: Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε έξω από τράπεζα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιταλική αστυνομία ανακάλυψε έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό σήμερα έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banca Etruria, ένα από τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η διάσωση των οποίων από την χρεοκοπία πυροδότησε τη δημόσια οργή, καθώς χιλιάδες επενδυτές έχασαν τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Ένας εργαζόμενος στην τράπεζα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν μια ελεγχόμενη έκρηξη και το υποκατάστημα, που βρίσκεται στα περίχωρα της Περούτζια, μια πόλης στην περιφέρεια της Ούμπρια στο κεντρικό τμήμα της χώρας, λειτουργεί κανονικά.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε ότι ο μηχανισμός αποτελείτο από έναν σάκο που περιείχε σκουριασμένα καρφιά, λίπασμα και μπαταρίες για την πυροδότηση.

Τον περασμένο μήνα οι ιταλικές αρχές διέσωσαν την Banca Etruria και άλλες τρεις τράπεζες βάσει του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει οι επενδυτές να αναλαμβάνουν τμήμα των ζημίων προκειμένου να μειωθεί το βάρος στους φορολογουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή