ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αποκλείει συνεργασία με το Λαϊκό Κόμμα ο ηγέτης των Σοσιαλιστών

ispania-apokleiei-synergasia-me-to-laiko-komma-o-igetis-ton-sosialiston-2117243

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Λαϊκό κόμμα ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε την Πέμπτη από την Πορτογαλία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Ο Σάντσεθ αναγνώρισε ότι η «μπάλα» παραμένει στο γήπεδο του επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, ωστόσο, όπως ανέφερε, εάν αποτύχει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση «το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα καλέσει για το σχηματισμό ενός ευρέος συνασπισμού των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να φέρει την αλλαγή που η Ισπανία έχει ανάγκη».

«Λέμε όχι σε έναν ευρύ συνασπισμό μεταξύ του PP και των Σοσιαλιστών και λέμε ναι σε μία κυβέρνηση που θα ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να αλλάξουν την Ισπανία και να αποκαταστήσουν τη ζημιά που προκάλεσαν τα κόμματα της Δεξιάς την τελευταία τετραετία», υπογράμμισε ο Σάντσεθ.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της αλλαγής ενώνουν τις δυνάμεις τους, οι πολίτες δρέπουν τα οφέλη και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό», πρόσθεσε.