Τούρκοι στρατιώτες απώθησαν μαχητές του ΙΚ σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ

Τούρκοι στρατιώτες απώθησαν μαχητές του ΙΚ σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τούρκοι στρατιώτες απώθησαν επίθεση που αποπειράθηκαν να κάνουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, όπου Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν μια ιρακινή πολιτοφυλακή, δήλωσαν την Παρασκευή τουρκικές στρατιωτικές πηγές στο Ρόιτερς.

Τοπικές πηγές δήλωσαν στις τουρκικές, όπως είπαν οι ίδιες, ότι 17 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την απώθηση της επίθεσης αυτής στο στρατόπεδο Μπασίκα, στην ιρακινή επαρχία Νινευή.

Η Τουρκία ανέπτυξε τον περασμένο μήνα μια μονάδα προστασίας περίπου 150 ανδρών επικαλούμενη έναν αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια κοντά στην Μπασίκα, όπου οι στρατιώτες της εκπαιδεύουν ιρακινή πολιτοφυλακή για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Η ανάπτυξη αυτή προκάλεσε διπλωματική διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ.

Η Βαγδάτη εξέφρασε την αντίθεσή της στην ανάπτυξη αυτή της τουρκικής μονάδας και ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι κατηγόρησε την Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σέβεται συμφωνία που επετεύχθη για την απόσυρση των στρατιωτών της.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ προειδοποίησε εξάλλου ότι αν αναγκαστεί, η Βαγδάτη μπορεί να προσφύγει στη στρατιωτική δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή