Γκρεμίστηκε o ανδριάντας του Μάο Τσετούνγκ γιατί χαρακτηρίστηκε αυθαίρετο

Γκρεμίστηκε o ανδριάντας του Μάο Τσετούνγκ γιατί χαρακτηρίστηκε αυθαίρετο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκρεμίστηκε o ανδριάντας του Μάο Τσετούνγκ λίγες ημέρες μετά την ανέγερσή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τοπικές αρχές του χωριού Ζουσιγκάνγκ, της επαρχίας Χενάν, διέταξαν τους εργάτες να κατεδαφίσουν το ύψους 36 μέτρων άγαλμα γιατί ήταν αυθαίρετο.

Ο κινεζικός Τύπος αναφέρει ότι το άγαλμα κατασκευάσθηκε από ατσάλι και τσιμέντο και βάφτηκε σε χρυσό χρώμα.

«Στη σύγχρονη Κίνα, ο Μάο αποτελεί την προσωποποίηση της δικαιοσύνης και της ισονομίας. Στις καρδιές των απλών Κινέζων, ο Μάο κατέχει πάντα εξέχουσα θέση», λέει ο Λιου Τζιανγού, πρόεδρος του Κέντρου Ερευνας Μάο Τσετούνγκ, που εκτιμά ότι ο ανδριάντας αποτελεί προσπάθεια του τοπικού πληθυσμού να τιμήσει το πολιτικό του πρότυπο.

Ορισμένοι χρήστες του κινεζικού Διαδικτύου, όμως, εξέφρασαν επικρίσεις για την πρωτοβουλία των κατοίκων της κομητείας Τονξού. «Μήπως θα ήταν καλύτερο τα κεφάλαια αυτά να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση της φτώχειας στην περιοχή;», έγραψε χρήστης της ιστοσελίδας Weibo, σύμφωνα με τον Τύπο του Χονγκ Κονγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή