Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος του Καναδά την επίθεση με σπρέι πιπεριού εναντίον μεταναστών

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος του Καναδά την επίθεση με σπρέι πιπεριού εναντίον μεταναστών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του Καναδά καταδίκασε το Σάββατο την επίθεση με σπρέι πιπεριού εναντίον τριάντα περίπου Σύρων προσφύγων στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Βανκούβερ (δυτικά).

«Καταδικάζω την επίθεση εναντίον των Σύρων προσφύγων στο Βανκούβερ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό. Αυτή η επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο «δεν αντικατοπτρίζει την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Καναδοί» στους Σύρους πρόσφυγες.

Ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου ο Καναδάς έχει υποδεχθεί περίπου 8.000 Σύρους εκ των 25.000 που αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή έξω από το κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια εκδήλωση υποδοχής από την Μουσουλμανική Ένωση του Καναδά, «λίγο μετά τις 22.30, όπου περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ αυτών μια μικρή ομάδα προσφύγων, περίμεναν το λεωφορείο» γνωστοποίησε η αστυνομία του Βανκούβερ.

«Ένας άγνωστος άνδρας που κινείτο με ποδήλατο προσέγγισε και έριξε σπρέι πιπεριού σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά» σύμφωνα με τον επίτροπο της αστυνομίας Άνταμ Πάλμερ.

Είκοσι άνθρωποι δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, Τζον Μακάλουμ, που εξέφρασε τη «λύπη» του για το περιστατικό.

Οι πρόσφυγες είχαν πάει για να παραστούν «σε μία εκδήλωση που είχε ως στόχο να τους καλωσορίσει στον Καναδά, γεγονός που καθιστά την επίθεση ακόμα πιο σοκαριστική και καταδικαστέα» προσέθεσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος σε όλους «τους Σύρους πρόσφυγες που έφθασαν πρόσφατα» ο Τζον Μακάλουμ υπογράμμισε ότι «αυτή η επίθεση δεν αντιπροσωπεύει με κανέναν τρόπο τη νέα τους πατρίδα».

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας της βρετανικής Κολομβίας, Κρίστι Κλαρκ, έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη» ενέργεια.

«Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το μίσος με όλη μας τη συμπόνια» επισήμανε ο Τόμας Μουλκέρ, επικεφαλής του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) που επιπλέον χαρακτήρισε αυτήν την «επίθεση» μια «αξιοθρήνητη ενέργεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή