ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού

episkepsi-olant-sto-megalo-temenos-toy-parisioy-2117617

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού πραγματοποίησε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανοσυά Ολάντ, λίγη ώρα μετά τις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Ιανουαρίου και του Νοεμβρίου του 2015.

Η επίσκεψη του Ολάντ στο Μεγάλο Τέμενος, όπου ήπιε τσάι και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης "ανοιχτές πόρτες" που οργάνωσαν πολλά μουσουλμανικά τεμένη σε όλη τη Γαλλία. Αυτό το Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), εκατοντάδες τεμένη προσέφεραν το "τσάι της αδελφοσύνης" στους επισκέπτες τους για να ενισχύουν την εθνική ομόνοια και συνοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που είχε προσκληθεί στο τέμενος του Σεντ-Ουέν ντ' Ομόν, στην περιοχή του Παρισιού, χαιρέτισε χθες την πρωτοβουλία λέγοντας ότι "η Γαλλική Δημοκρατία έχει ανάγκη, όσο ποτέ, τη δέσμευση όλων των μουσουλμάνων της Γαλλίας" και προειδοποιώντας ότι "θα επιδείξει τη μεγαλύτερη αυστηρότητα κατά των αυτόκλητων ιμάμηδων που κηρύσσουν το μίσος".

Τον Ολάντ, που συνοδευόταν σήμερα από τον Καζνέβ, υποδέχτηκαν στο Μεγάλο Τέμενος ο μουφτής Νταλίλ Μπουμπακέρ και ο πρόεδρος του CFCM Ανουάρ Κμπιμπές, με τους οποίους ο πρόεδρος συνομίλησε επί μισή ώρα.