Επιθέσεις αντεκδίκησης στην Κολωνία

Επιθέσεις αντεκδίκησης στην Κολωνία

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ καταδίκασε χθες τις επιθέσεις αντεκδίκησης εναντίον ξένων από ομάδες Γερμανών στην Κολωνία, καθώς οι διωκτικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το προκαταρκτικό πόρισμα για τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από μεγάλες ομάδες μεταναστών την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία. Τα συμβάντα της Πρωτοχρονιάς έχουν αυξήσει δραματικά τις πιέσεις προς την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία χθες δήλωσε ότι φέτος θα περιοριστούν δραστικά οι αφίξεις προσφύγων στη χώρα.

«Θέλουμε να μειώσουμε αισθητά τον αριθμό των προσφύγων φέτος, γιατί πρέπει να τους ενσωματώσουμε», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Είμαστε ευάλωτοι, όπως βλέπουμε, γιατί δεν έχουμε ακόμη την τάξη και τον έλεγχο που θα θέλαμε», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνάντηση επιχειρηματιών στην πόλη Μάιντς. Απαντώντας στις εύκολες παραινέσεις να «κλείσει τα σύνορα», η Μέρκελ υποστήριξε πως η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και η συνεχιζόμενη ύπαρξη της νομισματικής ένωσης είναι «ευθέως συνδεδεμένα». «Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και οι εκθέσεις της τοπικής αστυνομίας δείχνουν ότι σχεδόν όλοι όσοι διέπραξαν τα εγκλήματα αυτά ήταν αλλοδαποί», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ. Περίπου 516 περιστατικά που αφορούν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, εκ των οποίων 40% έχουν σχέση με σεξουαλικές επιθέσεις.

Οι μάρτυρες έχουν περιγράψει πώς εκατοντάδες γυναίκες υπέστησαν θωπείες, χυδαίες προσβολές και έπεσαν θύματα κλοπών από τις ομάδες ανδρών. Οι ομάδες προήλθαν από το πλήθος των άνω των 1.000 προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί, όπως και πλήθος Γερμανών, έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Τουλάχιστον 11 υπήκοοι Συρίας, Γουινέας και Πακιστάν τραυματίστηκαν την Κυριακή από ομάδες αυτόκλητων σωτήρων, που οργάνωσαν μέσω Ιντερνετ περιπολίες με στόχο να προπηλακίσουν ξένους. Τουλάχιστον δύο εξ αυτών κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή αναφορικά με το μεταναστευτικό στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, προειδοποίησε ότι τα γεγονότα της Κολωνίας δεν πρέπει να οδηγήσουν σε γενικευμένη αντίδραση εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμους για την επίσπευση των απελάσεων, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει επαναπροωθήσει 200 ανθρώπους στην Αυστρία. Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες που επιθυμούσαν να περάσουν από τη Γερμανία και να υποβάλουν αίτημα ασύλου στη Σκανδιναβία. Ομως, τα αλυσιδωτά κλεισίματα συνόρων από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία υποχρέωσαν τη Γερμανία να επαναπροωθήσει τους ανθρώπους αυτούς στην Αυστρία. Ανεπισήμως, οι πληροφορίες από την Αυστρία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι αυτοί ξαναγυρίζουν το ταχύτερο δυνατό στη Γερμανία, με άλλους τρόπους, για να προσπαθήσουν εκ νέου να φθάσουν στον προορισμό τους.

Χθες η εφημερίδα «Ζιντόιτσε» ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της για το σκίτσο που είχε δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα, στο οποίο ένα μαύρο χέρι εμφανιζόταν ανάμεσα σε δύο λευκά γυναικεία πόδια.

Τα πρόσφατα συμβάντα στη Γερμανία σχολιάστηκαν από τον Ρος Ντάουτχατ των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» με ανάλυση που κατέληξε στη φράση: «Η Αγκελα Μέρκελ πρέπει να φύγει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή