Μογκερίνι: «Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν»

Μογκερίνι: «Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα για την άρση των κυρώσεων τις οποίες επιβάλλει σε βάρος του Ιράν, αλλά η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να σημειωθεί σύντομα, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη. Η ημερομηνία συνδέεται με την πλήρη εφαρμογή όλων των βημάτων που πρέπει να γίνουν», σημείωσε η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα μετά τη συνάντησή της με τον Τσέχο υπουργό Εξωτερικών Λιούμπομιρ Ζαοράλεκ.

«Μπορώ να σας πω ότι η προσδοκία μου είναι πως η ημέρα αυτή θα έλθει μάλλον σύντομα. Η εφαρμογή των συμφωνιών προχωράει καλά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί ανέφερε, σε μια ομιλία του η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση σήμερα στην τελετή εγκαινίων νέων έργων στον κλάδο του αερίου: «ελπίζουμε ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα αρθούν μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Η άρση των κυρώσεων θα ανοίξει τον δρόμο για μεγάλες επενδύσεις οι οποίες θα αναζωογονήσουν την βιομηχανία πετρελαίου και αερίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή