Επίθεση πύθωνα σε τουρίστρια στην Ταϊλάνδη

Επίθεση πύθωνα σε τουρίστρια στην Ταϊλάνδη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον θεώρησε ότι είναι ένας σύγχρονος γητευτής φιδιών μία Κινέζα τουρίστρια στην Ταϊλάνδη. Το εγχείρημά της απέτυχε και μπορεί να τραυματίστηκε, αλλά τουλάχιστον αποζημιώθηκε γενναία. Ο λόγος για μία Κινέζα τουρίστρια, η οποία δέχθηκε την επίθεση ενός πύθωνα, όταν προσπάθησε να τον φιλήσει. Η ταϊλανδική εταιρεία που οργανώνει αυτές τις «παραστάσεις» με τα ερπετά αναγκάστηκε να καταβάλει ως αποζημίωση στην παθούσα 3.000 ευρώ.

Το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια της παράστασης, που κρατούν το μεγάλο ερπετό, ενώ μία γυναίκα που έχει στην πλάτη σακίδιο σκύβει και προσπαθεί να το φιλήσει. Ο πύθωνας, όμως, είχε προφανώς διαφορετική γνώμη, και έτσι άρπαξε τη μύτη της τουρίστριας και τη δάγκωσε, ενώ παρέμεινε εκεί ακίνητος, παρότι η άτυχη γυναίκα κατέβαλλε προσπάθειες να τον απομακρύνει. Οι θεατές της παράστασης άρχισαν να ουρλιάζουν.

Η τοπική αγγλόφωνη εφημερίδα του Πουκέτ, Phuket News, ανέφερε ότι θύμα της επίθεσης είναι η 29χρονη Τζιν Τζινγκ, η οποία διακομίστηκε στο Διεθνές Νοσοκομείο του Πουκέτ, όπου και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι ιατροί χρειάστηκαν να κάνουν αρκετά ράμματα στη μύτη της. Επίσης, η εταιρεία που οργανώνει την παράσταση «γητειάς ερπετών» κατέβαλλε 3.000 ευρώ για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, αλλά και για ψυχική οδύνη στην Κινέζα τουρίστρια. Πάντως, επί του παρόντος, παραμένει άγνωστο αν το φιλί στο φίδι ήταν μέρος της παράστασης ή αυτοσχεδιασμός της γυναίκας. Το φίδι που επιτέθηκε ήταν ένας δικτυωτός πύθωνας, ερπετό το οποίο δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά είναι από τα μακρύτερα του κόσμου.

Φιλοζωικές οργανώσεις, πάντως, υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν για τα φίδια, τους ελέφαντες, τις μαϊμούδες και τους κροκόδειλους στις διάφορες ταϊλανδικές παραστάσεις είναι τελείως απάνθρωπες, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι φρικτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή