Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα προξενεία του Πακιστάν και της Ινδίας

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στα προξενεία του Πακιστάν και της Ινδίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που συνοδεύτηκε από πυρά κοντά στο πακιστανικό προξενείο του Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, σύμφωνα δηλώσεις πηγών των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

"Οι δύο τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο αυτό σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις μας", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την πρώτη τετραμερή διάσκεψη ανάμεσα με τη συμμετοχή της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιειτών, του Πακιστάν και του Αφγανιστάν στο Τζαλαλαμπάντ σε μία προσπάθεια για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και του ταλιμπάν, οι δυνάμεις των οποίων έχουν εξαπολύσει επίθεση σε ολόκληρη τη χώρα από την αρχή του περασμένου έτους, εκμεταλλευόμενες τον τερματισμό της πολεμικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Λίγες δεκάδες μέτρα χωρίζουν τα προξενεία της Ινδίας και του Πακιστάν στο Τζαλαλαμπάντ.

Η Ινδία, ο μεγάλος αντίπαλος του Πακιστάν στην περιοχή, δέχθηκε επιθέσεις στις αρχές του μήνα κατά διπλωματικών και στρατιωτικών της στόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή