Η βοήθεια του Ομπάμα στον Μπάιντεν

Η βοήθεια του Ομπάμα στον Μπάιντεν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Λίαν αποκαλυπτικός αλλά και βαθιά ανθρώπινος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN τη Δευτέρα.

Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά, προκειμένου να καλύψει τα νοσήλια του γιου του, Μπο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου τον Μάιο του 2015 σε ηλικία 46 ετών. Ειδικότερα, ο Μπάιντεν τόνισε ότι πρόεδρος των ΗΠΑ προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν του εκμυστηρεύθηκε πως σκεφτόταν να πουλήσει το σπίτι του, προκειμένου να καλύψει τα ιατρικά έξοδα του παιδιού του. Μάλιστα, κατά την ίδια συνάντηση, αναφέρθηκε ότι ο Μπο θα έπρεπε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του ανώτατου πολιτειακού αξιωματούχου του Ντέλαγουερ εξαιτίας της ασθένειάς του. «Η μεγάλη μου ανησυχία ήταν ότι, στην περίπτωση παραίτησής του, ο Μπο δεν μπορούσε να στηριχθεί πουθενά, και βέβαια δεν θα είχε τον μισθό του. Τότε είπα ότι εγώ και η Τζιλ έχουμε αποφασίσει να πουλήσουμε το σπίτι μας, και έτσι θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Τότε, ο Μπαράκ Ομπάμα σηκώθηκε όρθιος και μου είπε: "Οχι, μην πουλήσετε αυτό το σπίτι. Υποσχέσου μου ότι δεν πρόκειται να πουλήσετε αυτό το σπίτι. Θα σου δώσω εγώ τα χρήματα, θα σου δώσω ό,τι κι αν χρειαστεί. Υποσχέσου μου ότι δεν πρόκειται να πουλήσετε αυτό το σπίτι. Οχι, Τζο, υποσχέσου μου, υποσχέσου μου"».

Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας «ότι η αγάπη του Αμερικανού προέδρου για την οικογένεια και ειδικότερα για τη δική μου οικογένεια και η δική μου αγάπη για τη δική του είναι κάτι πολύ προσωπικό. Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στην οικογένειά μου».

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην προεδρική εκλογή, έπειτα από πολλές σκέψεις και αμφιβολίες για το κατά πόσον, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του, θα κατάφερναν να αντεπεξέλθουν σε μία εντατική και κοπιώδη προεκλογική εκστρατεία ενώ ακόμα πενθούσαν τον θάνατο του Μπο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή