ΚΟΣΜΟΣ

Κυβερνοεπίθεση στη Nissan από τους Anonymous

nissan

Τη διακοπή της λειτουργίας των ιστότοπών της παγκοσμίως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε και αποδίδεται στους Anonymous. Πιθανολογείται πως η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την επανέναρξη του προγράμματος φαλαινοθηρίας της Ιαπωνίας.

«Λόγω του ενδεχομένου να πρόκειται για επίθεση ,διακόπτουμε προσωρινά τη λειτουργία των ιστοτόπων μας για την πρόληψη άλλων κινδύνων», αναφέρει η Nissan σε ανακοίνωσή της.

«Στην Nissan, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών και η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη οποιαδήποτε ενδεχόμενη απειλή προς τα πληροφορικά μας συστήματα», προσθέτει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, στην οποία βεβαιώνει για τη «διαρκή επαγρύπνησή του».

«Εξετάζουμε την κατάσταση, δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν πράγματι αυτό συνδέεται με τους Anonymous», διευκρίνισε παράλληλα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της Nissan.

Ακτιβιστής που δηλώνει ότι ανήκει στους Anonymous ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μήνυμα με το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια αυτή αποκλεισμού της πρόσβασης στις ιστοσελίδες της Nissan και αναφέρεται στην επανάληψη της φαλαινοθηρίας από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δίκτυο NHK επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, περίπου 100 οργανώσεις στην Ιαπωνία αποτέλεσαν στόχο κυβερνοεπιθέσεων των Anonymous μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2015. Τον Δεκέμβριο είχαν προκληθεί επίσης προβλήματα στην πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου του Σίνζο Άμπε.

Οι ιαπωνικές αρχές αποφάσισαν πέρυσι να επιτρέψουν να επαναληφθεί η φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική μολονότι η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από διεθνές δικαστήριο.