Χριστοδουλίδης: Σημαντική η παρουσία Ακιντζί στο Νταβός

Χριστοδουλίδης: Σημαντική η παρουσία Ακιντζί στο Νταβός

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδίωξε τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τον Μουσταφά Ακιντζί στο Νταβός, προκειμένου να διαφανεί, ενώπιον του Μπαν Γκι Μουν, η πραγματική κατάσταση στις συνομιλίες», δήλωσε μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η παρουσία του κ. Ακιντζί στη συνάντηση είναι σημαντική, προκειμένου «να ξεκαθαριστεί, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, που υπάρχει πρόοδος, δυσκολίες, σμίκρυνση διαφορών αλλά και τί μπορεί να γίνει ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».

Σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις οι οποίες έχουν εκφραστεί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε πως η ε/κ πλευρά επιδιώκει τέτοιες συναντήσεις για να μεταφέρει στο Γενικό Γραμματέα τα μηνύματα που θέλει, και πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, αφού η δική μας πλευρά έχει ξεκάθαρες θέσεις για το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία και να βρεθούν λύσεις».

Απορρίπτοντας τις εκτιμήσεις περί αναβάθμισης του Τ/κ ηγέτη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο ενός Οικονομικού Φόρουμ, ενώ δεν παρέληψε να χαιρετίσει τις ανακοινώσεις κάποιων πολιτικών δυνάμεων για την αξιοποίηση της συγκυρίας της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο Νταβός.

ΔΗΚΟ: «Στήνεται σκηνικό υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του ΔΗΚΟ και τις Συμμαχίας Πολιτών στις ραδιοφωνικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε σήμερα ότι ήταν επιδίωξη του Προέδρου Αναστασιάδη η τριμερής συνάντηση στο Νταβός, καλώντας όσους η πολιτική τους είναι να επιδιώκουν τέτοιες συναντήσεις «και συμπεριφερόμενοι ως συμπρόεδροι, με τον κ. Ακιντζί να περιφέρονται σε Διεθνή Φόρουμ – παρουσία αρχηγών κρατών και ηγετών εταιρειών και οργανισμών – να το πουν ξεκάθαρα».

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε επίσης ότι δεν πείθει το επιχείρημα ότι η συνάντηση γίνεται προκειμένου να ενημερωθεί ο Γ.Γ. σημειώνοντας πως «δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν πείθουν τον όποιο σκεπτόμενο πολίτη ή πολιτικό», ενώ κατέληξε πως «στήνεται σκηνικό υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης του Μουσταφά Ακιντζί».

Λιλλήκας: Χρήσιμη, αν αξιοποιηθεί σωστά, η συνάντηση

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ανέφερε πως η πρόσκληση του Μουσταφά Ακκιντζί στο Νταβός δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών κάποιων ξένων κύκλων, να αναβαθμίσουν το καθεστώς του ψευδοκράτους.

«Από πλευράς μας δεν υπάρχει καμιά αντίδραση» ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, τονίζοντας ωστόσο πως αν η συνάντηση αξιοποιηθεί ορθά, τότε θα είναι χρήσιμη. «Θα πρέπει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, να εκθέσει στο Γενικό Γραμματέα την πραγματική εικόνα της κατάστασης σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες, να διαλύσει την υπεραισιόδοξη εικόνα και να τονίσει ότι η προσοχή της διεθνούς κοινότητας, πρέπει να στραφεί προς την Τουρκία» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή