Σιέρα Λεόνε: Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Εμπολα

Σιέρα Λεόνε: Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Εμπολα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε βύθισε την Παρασκευή εκ νέου τη Δυτική Αφρική στην επιδημία, την επομένη της ανακοίνωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι "δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης" της επιδημίας στην περιοχή.

Το θύμα, μια νεαρή γυναίκα που πέθανε από τον ιό αυτή την εβδομάδα στη Σιέρα Λεόνε, πιθανόν να εξέθεσε στον κίνδυνο προσβολής από τη νόσο τουλάχιστον 27 άλλα άτομα, αυξάνοντας την πιθανότητα περαιτέρω μετάδοσης του ιού στην περιοχή, σύμφωνα με υπηρεσία αρωγής.

Η 22χρονη φοιτήτρια Μαριάτου Ζαλόχ, από την περιοχή Τονκολίλι, ασθένησε στις αρχές της χρονιάς και πέθανε στις 12 Ιανουαρίου, ενώ ζούσε σε κατοικία όπου διέμεναν ακόμη 22 άνθρωποι. Η κοπέλα είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια σε τοπικό νοσοκομείο αλλά είχε ακολουθήσει θεραπεία ως εξωτερική ασθενής.

Ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε σήμερα το κρούσμα στη Σιέρα Λεόνε, η οποία είχε απαλλαγεί από την επιδημία από τις 7 Νοεμβρίου. Χθες, η ανακοίνωσή του ότι "δεν υπάρχουν πλέον γνωστοί δίαυλοι μετάδοσης" της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Λιβερία, όπως και σε όλη την περιοχή της Δυτικής Αφρικής, είχε γίνει δεκτή με ανακούφιση αλλά επιφυλακτικότητα από τις πληγείσες χώρες και τη διεθνή κοινότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή