Στοίχημα Μπάιντεν κατά καρκίνου

Στοίχημα Μπάιντεν κατά καρκίνου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να διαπραγματεύθηκε επιτυχώς με τις ηγετικές φιγούρες των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο την αύξηση της χρηματοδότησης για το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου κατά 264 εκατομμύρια δολάρια –τη μεγαλύτερη σε μία δεκαετία–, αλλά την ίδια στιγμή η πραγματική νίκη είναι πολύ μακριά και φαντάζει απόλυτα μη ρεαλιστική. Σε αντίθεση με το 1971, όταν ο πρόεδρος Νίξον ξεκίνησε εκστρατεία κατά του καρκίνου, οι ερευνητές σήμερα κατανοούν ότι ο καρκίνος δεν είναι μία μόνο ασθένεια, αλλά στην ουσία είναι εκατοντάδες. Η ίδια η ιδέα εύρεσης μιας συγκεκριμένης θεραπείας είναι ξεπερασμένη και παραπλανητική. «Ο καρκίνος είναι πολύ πιο περίπλοκος από όσο είχε φανταστεί κανείς τη δεκαετία του 1970», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης για την Ερευνα για τον Καρκίνο, δρ Ζοζέ Μπασέλγκα.

Αν και οι αριθμός θανάτων από καρκίνο έχει μειωθεί αισθητά, η ασθένεια παραμένει η κύρια αιτία θανάτου για τους Αμερικανούς. Οι ειδικοί, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι, σχολιάζοντας ότι εισέρχονται σε μια νέα εποχή. Νέα, αλλά και ακριβά, φάρμακα έχουν αναπτυχθεί για συγκεκριμένα είδη μεταλλάξεων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής ορισμένων ασθενών, καθώς οι θεραπείας γίνονται όλο και πιο στοχευμένες.

Αυτό που κάνει ο Μπάιντεν μέχρι στιγμής είναι να ακούει. Την Παρασκευή, επισκέφθηκε το Κέντρο Καρκίνου Αμπραμσον στη Σχολή Ιατρικής Πέρλμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, για να συνομιλήσει με ιατρούς και ερευνητές. Την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζει να συζητήσει την έρευνα για τον καρκίνο με διεθνείς ειδικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Επίσης, αργότερα αυτό τον μήνα, θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους επικεφαλής υπηρεσιών για τη βελτίωση των ομοσπονδιακών επενδύσεων και την υποστήριξη της έρευνας και θεραπείας για τον καρκίνο. Ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου σχολίασε ότι το ενδιαφέρον του Αμερικανού αντιπροέδρου έχει ενταθεί ιδιαίτερα από την ιδέα ότι σημαντικό εμπόδιο στην πρόοδο της έρευνας για τον καρκίνο είναι η κακή συνεργασία ανάμεσα στους μελετητές, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τα δεδομένα που μπορεί να συμβάλουν σε περισσότερες έρευνες, σπαταλώντας πόρους. Το ζήτημα διαμοιρασμού των επιστημονικών δεδομένων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Μπάιντεν με μελετητές από την Αμερικανική Ενωση για την Ερευνα για τον Καρκίνο. Οι επιστήμονες πρότειναν ιδέες σχετικά με το πώς θα μπορούσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος να συμβάλει στην προώθηση της έρευνας.

Ορισμένα μεγάλα ιατρικά κέντρα χρησιμοποιούν τη δική τους χρηματοδότηση και δωρεές από φιλανθρώπους που υποστηρίζουν την έρευνα για τα γονιδιώματα. Οπως ανέφεραν, όμως, οι επιστήμονες στον Μπάιντεν, κάθε ιατρικό κέντρο διατηρεί τα δικά του αρχεία για τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν, τα φάρμακα που δοκιμάστηκαν και για την εξέλιξη των ασθενών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή