ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παράνομες οι αμερικανικές κυρώσεις για το ιρανικό βαλλιστικό πρόγραμμα

iran-paranomes-oi-amerikanikes-kyroseis-gia-to-iraniko-vallistiko-programma-2118630

Παράνομες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών τις νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη εξαιτίας του ιρανικού βαλλιστικού προγράμματος,σύμφωνα με το το πρακτορείο ειδήσεων Insa.

Οι νέες κυρώσεις που ανακοινώθηκαν από την Ουάσινγκτον «είναι παράνομες διότι το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν δεν προβλέπει ικανότητα εξοπλισμού με πυρηνικές κεφαλές», δήλωσε ο Χοσεΐν Τζαμπέρ Ανσαρί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Κυριακή την επιβολή νέων κυρώσεων που συνδέονται με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, μία ημέρα μετά την άρση των διεθνών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με την έναρξη της ισχύος της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις.

Πέντε ιρανοί πολίτες και σειρά επιχειρήσεων με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα προστέθηκαν στην μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε την Κυριακή το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα απαντήσει στις προπαγανδιστικές αυτές ενέργειες επιταχύνοντας το βαλλιστικό της πρόγραμμα και ενισχύοντας τις αμυντικές της ικανότητες», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.