ΚΟΣΜΟΣ

Ραχόι: « Οι σοσιαλιστές δεν ήθελαν συνομιλίες μαζί μου»

rajoi

Δεν έχει υπάρξει διάλογος με την παραδοσιακή αντιπολίτευση, τους Σοσιαλιστές, δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι. Μετά το το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών του Δεκεμβρίου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως δεν έχουν γίνει συνομιλίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση καθώς οι Σοσιαλιστές δεν ήθελαν συνομιλίες μαζί του.

«Αν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας, τότε είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ραχόι κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης.

Η Ισπανία εξακολουθεί να προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, καθώς κανένα κόμμα δεν απέσπασε την πλειοψηφία, αν και έντονες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις βασικούς αντιπάλους δείχνουν ότι η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις κάλπες.

Ο Ραχόι δήλωσε επίσης ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης για το 2016 λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ισπανία ή της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, όπως οι τιμές του πετρελαίου.