Aνήλικος Παλαιστίνιος συνελήφθη για τη δολοφονία Ισραηλινής

Aνήλικος Παλαιστίνιος συνελήφθη για τη δολοφονία Ισραηλινής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός ανήλικου Παλαιστινίου ως υπόπτου ότι σκότωσε την Κυριακή μια Ισραηλινή στην κατοικία της σε οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο ύποπτος, του οποίου δεν διευκρινίζονται η ηλικία ούτε η ταυτότητα, κατάγεται από ένα χωριό κοντά στον οικισμό Οτνιέλ όπου η 38χρονη νοσηλεύτρια Ντάφνα Μεΐρ, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου αφού έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τα παιδιά της, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο στρατός.

Ο φόνος της Ντάφνα Μεΐρ, τον οποίο ακολούθησε χθες μια επίθεση εναντίον μιας Ισραηλινής η οποία τραυματίσθηκε από μαχαίρι σ' έναν οικισμό, έχει προκαλέσει ζωηρή συγκίνηση στο Ισραήλ και δημιουργεί φόβους ότι η παλαιστινιακή βία ενδέχεται να λάβει νέες διαστάσεις.

Η Ντάφνα Μεΐρ είναι η πρώτη, εδώ και καιρό, Ισραηλινή που σκοτώνεται μέσα σ' έναν οικισμό.

Έως τώρα η βία είχε κυρίως στόχο τους άνδρες και δεν είχε περάσει τις φρουρούμενες πύλες των οικισμών της Δυτικής Όχθης, που οι Ισραηλινοί έχουν "φυτέψει" στα εδάφη που κατέχουν από το 1967.

Η ένταση αυξήθηκε όταν μια άλλη Ισραηλινή, ηλικίας 30 ετών και έγκυος πέντε μηνών, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα στη μέση του δρόμου σε άλλον οικισμό, τον Τεκόα. Ο δράστης της επίθεσης, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος, τραυματίσθηκε από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Από την 1η Οκτωβρίου, η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 155 Παλαιστινίους και 24 Ισραηλινούς, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έπειτα απ' αυτές τις δύο επιθέσεις, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως σήμερα απαγορεύεται στους Παλαιστινίους η πρόσβαση στους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο στρατός διευκρίνισε πάντως ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο τη σημερινή ημέρα και ότι θα "επανεξετάζεται καθημερινά ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή