Μεγάλη πυρκαγιά στο υπό ανακαίνιση παρισινό ξενοδοχείο Ritz

Μεγάλη πυρκαγιά στο υπό ανακαίνιση παρισινό ξενοδοχείο Ritz

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Υπό έλεγχο έθεσαν χθες το μεσημέρι οι πυροσβέστες τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον έβδομο όροφο του ανακαινιζόμενου ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι.

Η φωτιά δεν προκάλεσε τραυματισμούς, καθώς οι 150 εργάτες, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο εργοτάξιο, απομακρύνθηκαν έγκαιρα. Η πυροσβεστική διεξάγει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, που κατά πάσα πιθανότητα οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο στην πλατεία Βαντόμ είναι ιδιοκτησίας του Αιγύπτιου μεγιστάνα Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ενώ από τον υπόγειο χώρο στάθμευσής του είχε αποχωρήσει το 1997 το αυτοκίνητο με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Ντόντι αλ Φαγέντ, πριν από το θανατηφόρο ατύχημά τους λίγα λεπτά αργότερα. Το Ritz είχε κλείσει τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2012 για μεγάλη ανακαίνιση, κόστους 140 εκατ. ευρώ, σε μία προσπάθεια του ξενοδοχείου, που χτίστηκε το 1898, να σταθεί στο ύψος του ανταγωνισμού στο σκληρό «πόλεμο των palaces».

Η αγορά των υπερπολυτελών ξενοδοχείων της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε αναταραχή, ύστερα από την άφιξη στο Παρίσι των ασιατικών κολοσσών του είδους: του Shangri-La και του Peninsula. Φέτος αναμένεται επίσης να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του Plaza Athenee και του Bristol, αλλά και του θρυλικού Crillon στην πλατεία Κονκόρντ.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ανακαίνιση του Ritz προσπάθησε να αναπαραγάγει τη λάμψη των αρχών του 20ού αιώνα του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες θα απολάμβαναν κάθε τεχνολογική καινοτομία.

Ενα από τα τρία μπαρ του Ritz είναι αφιερωμένο στον μόνιμο θαμώνα του, τον Αμερικανό συγρραφέα και δημοσιογράφο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ενώ σαλόνι του ξενοδοχείου αποτελεί πιστό αντίγραφο του χώρου όπου ο συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ συναντούσε τη λογοτεχνική του παρέα για τα θρυλικά τους δείπνα.

Το Ritz επρόκειτο να ξανανοίξει και πάλι τις πόρτες του τον Μάρτιο, με τα μεγάλα εγκαίνια να είναι προγραμματισμένα για τις 15 Μαρτίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα –εν είδει πρόβας τζενεράλε– το Ritz θα δεξιωνόταν εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Τα σχέδια αυτά, όμως, κινδυνεύουν να ανατραπούν, καθώς η μεγάλη χθεσινή πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον έβδομο όροφο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή