Bιβλίο για την άτυπη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

Bιβλίο για την άτυπη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Με αγωνία αναμένεται εντός των προσεχών ημερών το νέο βιβλίο των Γάλλων δημοσιογράφων Σοαζίγκ Κεμενέρ και Φρανσουά Ομπέλ, αφιερωμένο στην άτυπη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, την ευειδή ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, σύντροφο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το συγγραφικό αυτό πόνημα αποκαλύπτει τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Μεγάρου των Ηλυσίων: την ευτυχισμένη προσωπική ζωή του προέδρου Ολάντ, την επιρροή που ασκεί η ηθοποιός και τα «δίκτυά» της.

Η κ. Γκαγέ, που υπήρξε ακτιβίστρια του ακροαριστερού κόμματος LCR (Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα), προτού στρατευθεί στον προεκλογικό αγώνα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 2007 και του Φρανσουά Ολάντ το 2012, είναι κόρη αριστερού χειρουργού και γνήσια εκπρόσωπος της λεγόμενης «Αριστεράς του χαβιαριού».

Η Γκαγέ γνωρίζει τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας το 2011, οπότε και -κατά πάσα πιθανότητα- συνάπτει κρυφή ερωτική σχέση μαζί του, με κατακλυσμιαίες συνέπειες, όπως γράφει σε άρθρο της το σκανδαλοθηρικό ένθετο της εφημερίδας «Le Parisien».

Η ηθοποιός και ο «αρραβωνιαστικός» της -όπως η ίδια τον αποκαλεί- μοιράζονται την ίδια αίσθηση του χιούμορ. «Ο αγαπητικός μου είναι λαίμαργος και κακοντυμένος» φέρεται να δηλώνει γελώντας σε φίλες της η Γκαγέ.

Το ζευγάρι διαφυλάττει, όμως, αυστηρά την προσωπική του ζωή. Μόνο ένας παπαράτσι πέτυχε, στα τέλη του 2014, να απαθανατίσει το ζεύγος στους κήπους του Μεγάρου των Ηλυσίων, προκαλώντας τη δυσμενή μετάθεση πέντε υπαλλήλων του προεδρικού μεγάρου.

Εκτός σχεδίων ο γάμος

Οσοι πάλι εικάζουν ότι ένας προεδρικός γάμος βρίσκεται στα σκαριά, θα απογοητευθούν, καθώς το ζευγάρι διαμηνύει στους φίλους του ότι δεν σκοπεύουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Ο πρόεδρος Ολάντ περνά συχνά τις νύχτες του στην ευρύχωρη κατοικία της Ζιλί Γκαγέ, ένα ανακαινισμένο «λοφτ», στο 11ο δημοτικό διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, παρά την ανησυχία που αυτό προκαλεί στα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας. Το 11ο δημοτικό διαμέρισμα ήταν ο τόπος της επίθεσης κατά της εφημερίδας «Charlie Hebdo» τον Ιανουάριο του 2015, καθώς και εκείνων του Νοεμβρίου κατά του Μπατακλάν και των κοντινών στον συναυλιακό χώρο καφενείων.

Παρά τα σενάρια, που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει, το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων είναι κατηγορηματικό στο ότι η Γκαγέ δεν επηρεάζει στο παραμικρό τις επιλογές του Ολάντ για την πολιτιστική πολιτική, θεωρώντας ζήτημα αξιοπρέπειας να μην εκμεταλλεύεται τη θέση του συντρόφου της για να προωθήσει τη σταδιοδρομία της και να μην κοστίζει «ούτε ευρώ» στον Γάλλο φορολογούμενο.

Σε αντίθεση με την πρώην σύντροφο του Ολάντ, Βαλερί Τριρβελέρ, η Γκαγέ δεν διαθέτει γραφείο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Παρά την άμεμπτη στάση της, η Γκαγέ έχει γίνει αποδέκτης επιστολών γεμάτων μίσος και ύβρεις, με ορισμένες από αυτές να φθάνουν στη διεύθυνση των γονέων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή