Σχεδόν 22.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιδρομές εναντίον του ΙΚ

Σχεδόν 22.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιδρομές εναντίον του ΙΚ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις επιδρομές που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το καλοκαίρι του 2014, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να ανακοινώσει ο συνασπισμός (…) Πρόκειται για 22.000 νεκρούς από την έναρξη των επιχειρήσεων» στο Ιράκ και τη Συρία, επισήμανε ο Γάλλος υπουργός σε δηλώσεις του στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, ενώ σημείωσε ότι αυτός ο απολογισμός είναι «χωρίς αμφιβολία σε κάποιο βαθμό κατά προσέγγιση».

Από το σύνολο αυτό, περίπου 1.000 τζιχαντιστές έχασαν την ζωή τους στους βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας της Γαλλίας, που πραγματοποιεί το 5 έως 15% των πληγμάτων του συνασπισμού βάσει του αριθμού των αεροσκαφών που εμπλέκονται, διευκρινίζεται από το περιβάλλον του υπουργού.

Επιπλέον ο Λε Ντριάν υπολογίζει σε 35.000 τον αριθμό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τουλάχιστον 12.000 είναι ξένης υπηκοότητας.

«Το Ντάες (σ.σ ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) δεν εξαπολύει πλέον ευρείες επιθέσεις, εδώ κι αρκετό καιρό (…) Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση μεγάλης αδυναμίας του Ντάες ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση» προσέθεσε ο Λε Ντριάν.

«Πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις μας τους έχουν συνταράξει, οι δυνάμεις τους έχουν μειωθεί, ακόμα και στα βαρέα όπλα, όμως συνηθίζουν επίσης τα νέα δεδομένα» συνέχισε ο ίδιος.

«Διεισδύουν σε πληθυσμούς αμάχων και με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται. Διεξάγουν στοχευμένες επιχειρήσεις αντίστασης εδώ κι εκεί (…) Τα οικονομικά τους μέσα αρχίζουν επίσης να εξαντλούνται» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή