Υποχρεωτικό το χοιρινό στα γεύματα της Δανίας

Υποχρεωτικό το χοιρινό στα γεύματα της Δανίας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ. Υποχρεωτικό είναι εφεξής το σερβίρισμα χοιρινού σε κάθε γεύμα της δημοτικής κουζίνας του Ρέντερς στη Δανία, με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να επιμένουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διατήρηση των γαστρονομικών παραδόσεων της χώρας και δεν αποτελεί έμμεση επίθεση κατά της μουσουλμανικής κοινότητας.

Η απόφαση αφορά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του Ρέντερς, Φρανκ Νέργκορντ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή, που ψηφίσθηκε με μικρή πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα, βασίσθηκε στο γεγονός ότι το χοιρινό βρίσκεται «στο επίκεντρο της δανικής γαστρονομικής κουλτούρας».

Η Δανία είναι σημαντικός εξαγωγέας χοιρινού κρέατος, το οποίο είναι και το δημοφιλέστερο, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας καταναλωτή της χώρας.

Ο Νέργκροντ, μέλος του ακροδεξιού DVP, αρνήθηκε ότι η πρωτοβουλία βάζει στο στόχαστρο τους μουσουλμάνους. Παρ’ όλα αυτά είπε: «Αν είσαι μουσουλμάνος και σκοπεύεις να έρθεις στο Ρέντερς, μην περιμένεις να επιβάλεις τις διατροφικές σου απαγορεύσεις. Εδώ, το χοιρινό είναι εξίσου ευπρόσδεκτο όσο και τα άλλα κρέατα».

Τη ρητορική του DVP υιοθέτησε το 2013 και η τότε πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, κατηγορώντας ορισμένους παιδικούς σταθμούς για την απόφασή τους να σερβίρουν «χαλάλ» κρέας αντί χοιρινού, καθώς ορισμένα παιδιά μουσουλμανικών οικογενειών αρνούνταν να φάνε χοιρινό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή