Ευσυγκίνητος πατέρας δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα

Ευσυγκίνητος πατέρας δηλώνει ο Μπαράκ Ομπάμα

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα όριά του, αλλά και ένας άνδρας που δεν φοβάται να κλάψει.

Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά του προέδρου τον έπεισαν να μην αναλάβει τον ρόλο του ομιλητή στην τελετή αποφοίτησης της μεγάλης κόρης του, της 17χρονης Μαλία, στο λύκειο της Ουάσιγκτον, όπου φοιτά.

Μιλώντας ως προσκεκλημένος σε γεύμα στο Ντιτρόιτ την Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η συγκίνησή του θα ήταν τέτοια, αν έπρεπε να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης της Μαλία, που δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ομιλία του χωρίς να βουρκώσει. «Το μόνο που θα έκανα θα ήταν να κάθομαι στη θέση μου και να κλαίω», είπε.

Την υπόνοιά του αυτή μοιράστηκε με το ακροατήριό του ο πρόεδρος Ομπάμα και την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο δημαρχείο της πρωτεύουσας της Λουιζιάνας, Μπατόν Ρουζ. «Δεν μπορώ καν να σκεφθώ ότι η Μαλία θα φύγει από το σπίτι, γιατί αρχίζω αμέσως να κλαίω», είπε τότε ο πρόεδρος.

Η Μαλία, που είναι στην τελευταία χρονιά στο λύκειο Σίντουελ Φρεντς της Ουάσιγκτον, αναμένεται να μετακομίσει σε φοιτητική εστία το ερχόμενο φθινόπωρο. Παρότι ουδείς γνωρίζει ποιο πανεπιστήμιο έχει επιλέξει η Πρώτη Κόρη, έχει ήδη επισκεφθεί με τη μητέρα της, την Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα πολλά ιδρύματα της ομάδας πανεπιστημίων Ivy League, όπως το Πρίνστον, το Μπράουν, το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Γέιλ. Ο πατέρας της –και πρόεδρος των ΗΠΑ– της συνέστησε να μην επιλέξει πανεπιστημιακό ίδρυμα χάρη στο τρανταχτό του όνομα.

«Η σημαντικότερη συμβουλή που της έδωσα ήταν να μην πάρει κάποια απόφαση υπό καθεστώς άγχους και να μην αναλώσει όλες τις προσπάθειές της για να γίνει δεκτή σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά και μπορούν να προσφέρουν άριστες εκπαιδευτικές βάσεις σε κάθε φοιτητή. Το ότι κάποιο πανεπιστήμιο είναι παγκοσμίως γνωστό και προσελκύει την αφρόκρεμα της αμερικανικής κοινωνίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το επίπεδο της παιδείας που θα λάβει εκεί ο φοιτητής θα είναι το καλύτερο δυνατό. Ολα αυτά θα της φανούν χρήσιμα βέβαια, μόνο αν η Μαλία επιλέξει να ακούσει τις συμβουλές μου. Για την ώρα, είναι σαν τη μητέρα της και δεν ακούει κανέναν, εκτός από τον εαυτό της», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του σε φοιτητές της Αϊόβα τον Σεπτέμβριο. Ο Ομπάμα υπήρξε καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου για 12 χρόνια και πριν από αυτό φοιτητής στην περιζήτητη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Πρότυπο έφηβης»

Η Μαλία εργάσθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως δόκιμη βοηθός στη δημοφιλή κωμική εκπομπή της φεμινίστριας ηθοποιού Λίνα Ντάναμ Girls (Κορίτσια).

Η Πρώτη Κόρη γνώρισε την Ντάναμ σε δείπνο στον Λευκό Οίκο και εξασφάλισε τη θέση χάρη στην καλή εντύπωση που έκανε στη δημιουργό της εκπομπής.

Η 17χρονη Μαλία κατέκτησε, στο μεταξύ, και φέτος θέση στην κατάταξη των «Εφήβων με τη μεγαλύτερη επιρροή», από την οποία απουσίαζε, όμως, η 14χρονη αδελφή της, Σάσα.

«Η 17χρονη κόρη του προέδρου έχει αναδειχθεί σε πρότυπο έφηβης. Οι ενδυματολογικές της επιλογές και οι επισκέψεις της σε κολέγια αποτελούν πρωτοσέλιδα θέματα του Τύπου», ανέφερε το περιοδικό Time στην κατάταξη αυτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή