ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλίο του Νικολά Σαρκοζί με άκρως αυτοκριτική διάθεση

vivlio-toy-nikola-sarkozi-me-akros-aytokritiki-diathesi-2119375

ΠΑΡΙΣΙ. Βιβλίο του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στα βιβλιοπωλεία, με τον πρώην πρόεδρο να υιοθετεί απροσδόκητα αυτοκριτικό ύφος, παραδεχόμενος σφάλματα στην άσκηση της εξουσίας και στη συμπεριφορά του.

Για την καταγεγραμμένη από τις τηλεοπτικές κάμερες υβριστική αποστροφή του, με στόχο συνδικαλιστή στο Γεωργικό Σαλόνι του Μπουρζέ μετανιώνει ο τέως πρόεδρος, γράφοντας: «Είχα άδικο όταν ενέδωσα στην προκλητική συμπεριφορά παριστάμενου, λέγοντάς του: “Τσακίσου από εδώ, κακομοίρη μαλ…”. Επιλέγοντας να του απαντήσω, έπεσα στο επίπεδό του και υποβάθμισα το προεδρικό αξίωμα».

Την αυτοκριτική κάνει επίσης ο Σαρκοζί σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, που πραγματοποίησε λίγες ώρες μετά την εκλογή του στην προεδρία με τη θαλαμηγό του Γάλλου μεγιστάνα Βενσάν Μπολορέ.

«Οφειλα να είμαι πιο προσεκτικός και πιο καχύποπτος και να θέσω το προεδρικό αξίωμα, πάνω από κάθε τι άλλο. Η κρουαζιέρα υπήρξε σφάλμα εκτίμησης. Ακόμη και σήμερα αναρωτιέμαι πώς μπόρεσα να διαπράξω τέτοιο ατόπημα».

Κριτική του γάμου του

Μιλώντας για τον «βιαστικό» γάμο του με την Κάρλα Μπρούνι, ο Σαρκοζί λέει: «Πολλοί με επέκριναν για την ταχύτητα, με την οποία παντρεύτηκα την Κάρλα, μετά το διαζύγιό μου με τη Σεσιλιά. Ηταν, όμως, ο πιο αξιοπρεπής και απλός τρόπος να αποφύγει τον χαρακτηρισμό της “προεδρικής ερωμένης”, που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον των παπαράτσι και θα γεννούσε δηλητηριώδη σχόλια».